Veelgestelde vragen

Onze mobilhome is omnium verzekerd. Naast deze verzekering hebben wij ook een pech-verhelping door geheel Europa via VAB. Hiernaast hebben wij ook een hotel-verzekering. Moest u onderweg pech krijgen en de herstelling duurt een aantal dagen dan mag u met al u medepassagiers op onze kosten gratis in een hotel overnachten.

Al het materiaal voor de keuken is inbegrepen in de mobilhome. Het enige wat u zelf dient te voorzien zijn hoofdkussens, bedlinnen en handdoeken. U krijgt een gedetailleerde inventaris mee bij de opmaak van het huurcontract.

Ja, er zit standaard een fietsenrek voor 2 fietsen gemonteerd op onze motorhomes. 1 fietsenrek heeft een draagvlak van 60 kg. Dit mag in geen enkel geval overschreden worden.

De mobilhome is pas definitief gereserveerd als er een som van €350 betaald is. Het restant van de huursom moet uiterlijk 30 dagen voor vertrek in ons bezit zijn. Betalingen gebeuren cash of met overschrijving.

Voor verhuur wordt de  mobilhome geïnspecteerd door huurder en verhuurder en wordt een “staat van het voertuig”-formulier opgemaakt en ondertekend. U krijgt eveneens een inventaris-lijst mee.

De mobilhome rijdt op diesel.

De minimale leeftijd om te huren is 25 jaar en de huurder moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een geldig Belgisch/Internationaal rijbewijs.

Er mag niet gerookt worden in de mobilhome, niet in de bestuurderscabine en niet in de leefruimte. Het gebruik van een friteuse is ook verboden in de mobilhome. Eventuele reinigingskosten achteraf worden verrekend met de waarborg.

Dat is zeker mogelijk. U kunt een afspraak met ons maken en kijken wanneer de mobilhome nog vrij is om te bezichtigen.

Nee, het is niet toegestaan om met de mobilhome naar een wintersport gebied te rijden. Het is echter wel toegelaten om in de winterperiode naar een niet-wintersportland te reizen.

De mobilhome is aangesloten bij een pechhulp voor Europa. Bij pech belt u eerst naar ons om na overleg eventueel de pechverhelpingsverzekering aan te spreken.

In de documentatiemap vindt u een Europees aanrijdingsformulier. Dit moet steeds worden ingevuld bij schade waarbij een andere partij is betrokken.

Bij aanrijdingschade met gewonde(n), brand- en/of diefstalschade moet ook de politie worden ingeschakeld en dient u ons als verhuurbedrijf zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. U kunt op geen enkele wijze aansprakelijkheid erkennen daar dit enkel en alleen door de eigenaar van de motorhome kan worden afgegeven.

Bij terugkomst dient u dit schadeformulier incl. overige informatie (zoals fotomateriaal enz.) aan ons te overhandigen en dient u volledige medewerking te verlenen bij afwikkeling door de verzekeringsmaatschappijen.

Op veel tankstations, parkeer- en kampeerplaatsen bestaat de mogelijkheid om vers water te tappen, eventueel tegen een kleine vergoeding. Let wel op dat dit wel degelijk drinkwater betreft.

In de mobilhome staan 1 of 2 propaan gasflessen voor huishoudelijk gebruik. Als beide flessen leeg zijn kunt u bv. op de camping, campingshops en diverse tankstations deze flessen “omruilen” voor een volle fles, uiteraard tegen betaling. Wanneer de motorhome voorzien is van een LPG-gasfles kan deze gevuld worden in diverse bemande tankstations.

Op de mobilhome is een automatische satelliet geïnstalleerd. Hiermee kan u tv Vlaanderen ontvangen. Zo kan u alle Vlaamse tv programma’s en het nieuws bekijken terwijl u in een ander land op vakantie bent.

Huisdieren zijn niet toegelaten

Met de camper mogen alle landen bezocht worden die op de groene verzekeringskaart vermeld staan.

Alle kosten zijn incl. BTW. Inclusief 2000 km per week (€0,20 extra per km) en vanaf 4 weken zijn het onbeperkte kilometers.

Het is altijd handig om zelf een reisverzekering af te sluiten die past bij een kampeervakantie zodat de eigen spullen en onverhoopte medische kosten op vakantie verzekerd zijn.